Archived Pages from 20th Century!!



 
      
 
 

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (Ι.Ε.Λ.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1991 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το Ι.Ε.Λ. ξεκίνησε το Μάιο του 1992 με στόχο να επεκτείνει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος EUROTRA της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που αφορά τη Μηχανική Μετάφραση και του Εργαστηρίου Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων και Αναγνώρισης Προτύπων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η επιδίωξη του Ι.Ε.Λ. είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Γλωσσικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Γι'αυτόν το σκοπό έχει συγκεντρώσει μια ομάδα έμπειρων επιστημόνων και έχει δημιουργήσει την απαραίτητη τεχνική υποδομή, σύμφωνα με την πολιτική επιλογή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να διατηρήσουν, μέσω της τεχνολογίας, την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, μέρος της οποίας είναι η Ελληνική και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές γλώσσες.

Στόχος του Ι.Ε.Λ. είναι να γίνει πόλος έλξης για τη Γλωσσική Βιομηχανία η οποία θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον τομέα αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σύγχρονης Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο βιομηχανικός προσανατολισμός που διατηρεί, η εμπειρία των ερευνητών του και η σύνδεση με σημαντικά ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού είναι βασικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του Ι.Ε.Λ.

 
 

  

  

  

  

  

 
Το Ενημερωτικό Δελτίο των "Ανθρωπίνων Δικτύων" για τις δραστηριότητες Γλωσσικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα 

 

 
Εργαστήρια, Εκθέσεις, Ημερίδες κ.λπ., που οργανώνει ή στα οποία συμμετέχει το Ι.Ε.Λ. 

 
 
 
 

E-mail: [email protected]

Ανάπτυξη: Τάσος Πατρικάκος ([email protected])

Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 1996